Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine!

Naše najbolje odbojkašice su na kvalifikacionom turniru u poljskom gradu Vroclavu savladale Tajland sa 3:0, pa Portoriko sa 3:0, a onda u meču odluke za olimpijsku vizu i domaćina Poljsku sa 3:1!

U dramatičnom meču poslednjeg kola bilo je jako neizvesno, što govori i rezultat po setovima – 21:25, 25:23, 25:16, 25:23. Poljakinje su uz veliku podršku sa tribina povele osvojivši prvi set, da bi potom usledila istinska drama. Predvođene Tijanom Bošković, srpske odbojkašice su krenule u preokret, za koji su se pobrinule uz neverovatan podvig u četvrtom setu. Poljakinje su povele 18:12, ali je Boškovićeva, koja je osvojila čak 11 poena u tom periodu, povela izabranice Zorana Terzića do preokreta koji je ozvaničio odlazak u Tokio.

Olimpijsku vizu u Vroclavu su izborile Bianka Buša, Mina Popović, Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Tijana Bošković, Silvija Popović, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Slađana Mirković, Teodora Pusić, Ana Bjelica i Maja Aleksić, uz članove stručnog štaba na čelu sa selektorom Zoranom Terzićem.