Volite da nosite bele patike, ali vam ne ide od ruke da ih dugo očuvate ,,savršeno” čiste? Napokon imamo rešenje za taj problem.

Obzirom da su bele patike postale pravi modni hit u svetu, modni blogeri su počeli da se bave problemom njihovog održavanja i da nam daju savete koji nam pomažu da ih što drže sačuvamo ,,snežno bele”.

Svi teže da izgledaju uredno i da zadrže svoje patike koliko god je moguće čistije. Ali šta god da smo pokušali, ništa nije delovalo. Ovo je veliki problem, koji muči svakoga ko vodi računa o svom izgledu, naročito ako još uz njih nosi belu trenerku ili sve popularnije uske farmerke koje otkrivaju zglob (odnosi se na devojke).

One su sve popularnije kod devojaka koje izbegavaju, kad god je moguće, da nose štiklu. Međutim i jača polovina koja drži do svog izgleda voli da u svakoj prilici izgleda pedantno i vodi računa o najsitnijim detaljima.

 

bele patike

 

 

Do sada je jedini efikasan način bio da ih uvek držite u kutiji, ali one se vremenom svakako prljaju, zar ne?

Neki su u prilici, da iznova kupuju nove modele pa im ovo i ne predstavlja preveliki problem ali ima nas koji ipak moramo bar jednu sezonu da nosimo isti model, pa hajde da vidimo kojih 5 stvari nam mogu pomoći da ih održavamo kako bi uvek izgledale potpuno novo.

Zato vam u nastavku predstavljamo 5 najefikasnijih saveta za čuvanje belih patika, tako dobro da će vam svi poverovati kako ste ih upravo juče kupili.

 

Pa da krenemo redom:

 

1.Savet

 

Kada izgubi svoju prvobitnu namenu i bude spremna za otpatke, iskoristite svoju staru četkicu za zube, toplu vodu i blagi sapun kako biste otklonili zaprljana teško dostupna mesta, a zatim isperite čistom vodom.

 

pranje patika

izvor: wikihow

 

2. Savet

 

Nakon što završite sa čišćenjem i pranjem patike mogu biti malo (ili više) vlažne. Kako biste im pomogli da se brže osuše, staviti papirni ubrus unutar njih i češto ga menjajte kako bi apsorbovao višak vlage a proces sušenja se ubrzao.

 

3. Savet

 

Ako vam se desi da zgazite u nešto što je po sastavu masno, ili ako vam možda kapne neki sos tokom obroka na vaše nove bele patike (to se dešava i najboljima od nas). Onda obavezno kada dođete kući, upotrebite svoj najsnažniji šampon ili sredstvo za pranje sudova, toplu vodu i četkicu za zube ili krpu da nežno obrišete fleku od ulja. Trebalo bi ovaj tretman odmah reši problem.

 

4. Savet

 

Nikada ne ostavljajte svoje bele patike napolju izložene direktno Suncu. One već dobijaju i previše izloženosti UV zracima tokom nošenja, a to može dovesti do pojavljivanja neželjene diskolorizacije, što prouzrokuje da patike postaju svetlo žute. Umesto toga, potrudite se da ih čuvate na hladnom i tamnom mestu kada ih ne nosite.

 

5. Savet

 

Pitanje koje muči sve nas je, da li može da se koristi izbeljivač za veš u tretiranju patika?

Da, može. Ali morate ga razblažiti.

Na internetu možete pronaći većinu saveta za negu patika koji predlažu mešanje jednog dela izbeljivača sa pet delova vode. Koncentracija veća od toga može da prouzrokuje dobijanje čudno žutog tona na površini.

Kao i u prethodnim savetima (1 i 3) upotrebite svoju zubnu četkicu i umočite u razblaženi rastvor izbeljivača, a zatim nežno pređite preko patike. Obavezno Isperite toplom vodom kada završite.

Nadamo se da smo vam umnogome olakšali brigu o belim patikama, a ukoliko ipak planirate novi model onda pogledajte patike iz naše ponude na ovom linku.

 

 

peak sport

 

Related Posts